Наверх

Шкідливі звички: а ви їх знаєте?

Автор
Опубликовано: 4349 дней назад (22 мая 2012)
Редактировалось: 7 раз — последний 12 ноября 2012
+1
Голосов: 1

Ми звикли, що шкідливі звички - це тютюнопаління, вживання алкоголю, наркотиків... Так, це все так, але сьогодні я хочу поговорити про інші звички, залежності, які не є корисними для нас. От, наприклад, шурування ногами. Хіба це не погана звичка? Я думаю, що ви, батьки завжди робите дітям зауваження, коли вони так роблять. Здавалося б, нічого поганого. Але ж це неприємно людям, що навколо. Ось тому ми звертаємо на це увагу. Також батьки, я впевнена на 100%, що вам не подобається, коли ваше чадо згорбилося ніби у три погибелі. Звісно, ця проблема є не у всіх, але багато хто стикнувся з нею лоб в лоб. Це ж шкідлива звичка, та ще й ззовні неприємно виглядає. А залежність від соціальних мереж? Ну... Ця проблема стосується лише тих, хто вже вміє користуватися інтернетом і знає, що воно таке. І якщо цього не уникнути і усунути в дитячому віці, то воно стане проблемою і поганою звичкою впродовж усього життя. А плямкання? Смішно, звісно казати, але як на мене, це теж погана звичка - плямкає хтось, а крихти повсюди розлітаються. А цими ж крихтами можна було нагодувати стількох людей! Навряд чи ця звичка шкідлива, але неприємна, це точно.

Залежність... Що воно таке? Та це щось схоже на пристрасть. Залежність, як вже говорилося, може бути не лише до наркотичних речовин. Вона може розвиватися і до продуктів харчування: шоколаду, морозива; до книжок, роботи, телевізора, спорту, різноманітного колекціонування (марок, значків, сувенірів, магнітів тощо). Можна насмілитись сказати, що ця залежність не є шкідливою. Але це ще залежить з якої сторони подивитися. Якщо говорити про шоколад, то надмірне його споживання може призвести до появи прищів на обличчі чи спині, крім цього у шоколаді міститься кофеїн, який є не дуже корисним для нас, адже він підвищує тиск, він є стимулятором центральної нервової системи, і, тим більше, найрозповсюдженішим легальним наркотиком у світі. От любителям морозива можу сказати лише одне: бережіть горло і гроші. Гроші особливо повинні берегти люди, котрі від чогось залежать. Якщо говорити про залежних від читання книг, роботи за комп'ютером чи перегляду телевізійних програм, то їм потрібно пам'ятати про те, що їх зір, коли він ослабне, буде дуже важко повернути.

Якщо ж ви стикнулися ще з якимось видом залежності, то не думайте, що вона сама по собі пройде. Коли ви бажаєте позбутися шкідливих звичок або допомогти вашим дітям позбутися їх, то я прошу вас, докладіть до цього максимум зусиль і пам'ятайте, про вірш, записаний у посланні до филип'ян, 4:13 : "Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі". З Ним ми можемо все![/align]

Понравился пост? Поделитесь:

3501 просмотр
Комментарии (2)
соня # 14 сентября 2014 в 19:25 0
класссс
Анастасія # 11 марта 2020 в 20:45 +1
Дякую
Чудова стаття
© All Rights Reserved. Дети скоро!
При цитировании материалов сайта прямая ссылка обязательна. Полное использование материалов запрещено.
Телеканал Надія Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека.