Наверх

Дизайн дитячої кімнати для дівчинки і для хлопчика - у чому різниця?

Автор
Опубликовано: 4237 дней назад (17 сентября 2012)
Редактировалось: 9 раз — последний 18 сентября 2012
0
Голосов: 0
У минулій статті ми розглядали основні поради щодо інтер'єру дитячої кімнати.
Тепер торкнемося деяких особливостей оформлення дитячої кімнати окремо для дівчинки і для хлопчика.



Декорування кімнати для дівчаток – це справжнє задоволення, адже це простір для мрій, казкового вихору, та допитливого вивчення світу. Дівчатка, якого б віку вони не були, завжди трошки креативніші та більш непосидючі, ніж хлопчики, дівчатка активніше висловлюють свою життєву позицію, тому із задоволенням беруть участь в процесі дизайну своєї власної кімнати.

Звичайно, це також відноситься і до дітей підліткового віку, дизайн кімнати підлітка з самого початку опирається на ідеї дитини і звичайно ж на ваше з нею спільне здійснення задуманого. До їх думок обов'язково потрібно прислухатися, та врахувавши побажання вашого дорогоцінного чада, також треба врахувати поради дизайнера, тоді ви з простої затишної дитячої створите справжній рай для фантазій! Ви напевно вже добре вивчили захоплення вашої малечі, і тому знаєте, які в неї улюблені казкові або мультяшні герої, якщо це так, то ідея в дизайну дитячої кімнати для дівчинки вже вибрана.

Колір стін у кімнаті також може вибрати ваша дитина, бо саме їй там жити, і навіть якщо ви самі не великий любитель численних відтінків рожевого, поступіться бажанням вашої дитини, згадайте всі нереалізовані бажання з вашого дитинства, і ви відразу зрозумієте, що значить жити в омріяній і бажаній казкової кімнаті. Однак, якщо ваша дитина віддасть перевагу іншому коліру, не суперечте їй, не всі дівчатка тяжіють до стандартної рожевої гами. Зелений, пісочний, блакитний, бірюзовий, оранжевий – всі ці кольори гарні, особливо, якщо вони подобаються вашій дитині і покращують її настрій.

Часто, в дитячій не роблять особливого наголосу на колір та фактуру стін - у цій кімнаті більше надають перевагу яскравим акцентам, дитячим аксесуарам.

Ми вже говорили про те, що дівчатка найчастіше є творчими натурами, вони люблять знаходити нові застосування різним речам. Таким способом діти розвиваються, а значить потрібно дати їм таку можливість.

У дитячій кімнаті дівчинки може бути дошка, на якій вона зможе малювати, причому всім, чим їй захочеться - і фарбами, і олівцями, і фломастерами; на цю ж дошку дитина може вішати свої роботи, вирізки з дитячих журналів. На стінах, ви разом з дитиною можете зробити колаж з її фотографій різного періодуїї життя, від дитинства і до нинішнього моменту. На стіні також може з'явитися декоративне вікно, що виходить на блакитне узбережжі або лісову галявину, такі варіанти особливо гарні, якщо в кімнаті є брак природного освітлення. Різноманітні метелики, квіточки, зірки, морські хвилі – прикрасьте ними стіни, меблі, стелю, це підкреслить атмосферу казковості, чарівності, дитинства.

Стелю в дитячій можна обклеїти спеціальними шпалерами зі світловідбиваючими зірочками, які вночі, при вимкненому світлі будуть світитись і створюватимуть ефект зоряного неба. Шафкам і полицям в дитячій також можна надати казкового характеру - вони можуть бути зроблені на замовлення у формі замків або лісових будиночків, полиці можуть бути пофарбовані кількома кольорами. Подбайте про те, щоб поличок і шафок було багато, адже ваша малеча напевно знайде, що туди покласти, проте, щоб не навантажувати кімнату, вибирайте меблі з вбудованими поличками. Також кімнаті дівчинки неодмінно повинне бути дзеркало, маленькі модниці можуть проводити перед ними по декілька годин, граючись, вбираючись і розповідаючи казки своїм лялькам. Щоб дзеркало відповідало духу кімнати, його зашивають у різноманітні оправи, які можна прикрасити самостійно в ті кольори, які для вас актуальні. Саме дзеркало може мати різні форми, малюки на оправі, фігурки звірів, наприклад.

Ліжко вашого маляти дуже важлива частина кімнати, хороше ліжко це здоров'я малятка та здоровий сон. Креативні ліжка для дітей також можуть мати форму машини, кораблика як вже було описано про такі ліжка вище. Ліжко повинне мати хороший ортопедичний матрац, ну а сни будуть ще більш захоплюючий, якщо постільна білизна буде з незвичайними дитячими малюнками. Дівчатка подобається, щоб над їх ліжком був балдахін, це нагадує їм ложе принцеси. Не відмовляйте їй в такому задоволенні, балдахін може чудово прикрасити кімнату, і служити захистом від зайвого світла, ну, а радості вашої донечки не буде межі, не сумнівайтеся!

Варіантів для підлоги в дитячій також чимало, однак варто пам'ятати, що дитина - це дитина, і щоб не хапатися за серце після кожної нової плямки, яку вона залишить на килимку, краще купувати недороге і безпечне покриття. Воно може бути того ж кольору або відтінку що і стіни, або темніше, що безсумнівно, набагато практичніше. Якщо у вас є можливість встановити теплу підлогу в дитячій кімнаті – обов'язково її використайте, діти будь-якого віку і статі люблять проводити свій час граючись і спілкуючись саме на підлозі.

Якщо ваша дівчинка вже ходить до школи, варто передбачити зручне робоче місце для виконання домашніх завдань, а щоб воно не було занадто нудним, прикрасити його можна гарною настільною лампою, незвичайними настінним годинником, яскравим панно, рамочками з фотографіями вашої дочки її подружок.

І наостанок про аксесуари. Для підростаючї дитини найчастіше саме аксесуари, сувеніри та іграшки створюють її індивідуальний образ, але і пристрасті у дітей змінюються досить часто. Тому, щоб не витрачати зайві кошти, але при цьому догодити дитині, придумайте такі аксесуари, які можна легко і без зайвого жалю замінити. Це можуть бути фотошпалери, плакати, штори, покривала і подушки.

Тепер про кімнату для хлопчика.



Уже згадувалось раніше, що дитячу кімнату роблять особливою не просто іграшки та творчий безлад, дитяча кімната стає справжнім дитячим світом, коли в кімнаті задана певна тема.

Ідей для тематичного оформлення дизайну кімнати для хлопчика дуже багато, і крім того, що кімната зможе “дорослішати” разом з дитиною, ця кімната буде неповтона, індивідуальна та оригінальна.

Можна розглянути деякі ідеї.

Одна з найпопулярніших – це ідея з життя тварин.

Немає такої дитини, у якої б не викликали цікавості природа, тварини, птахи або комахи.

Якщо у вашого сина є улюблена тварина, комаха то фотографії або фотошпалери із зображенням собачок або кішок, пташок або черепах можуть бути чудовою ідеєю, щоб поселити в дитині любов до природи, виховати в неї повагу, навчити цінувати її красу. Фотографії, картини, м'які іграшки з цією твариною, рамки для фотографій у формі цієї тварини, постільна білизна, сувеніри - все це доповнить образ і збагатить дизайн кімнати для вашого хлопчика. Крім фотошпалер або об'ємних фотографій, постільної білизни з таким же тематичним малюнком, ви можете підібрати цікаві аксесуари - наприклад, лампу у вигляді жаби, стіл нагадує форму жука або килим з цікавим принтом.

Використовуйте її захоплення для декорування дитячої кімнати, ваша дитина буде в захваті, особливо, якщо саме цю тварину з певних причин не можна тримати вдома. Вона буде цінувати і насолоджуватися кожною хвилиною проведеною в своїй кімнаті.

Інша схожа ідея – кімната в стилі джунглів, сафарі.

Джунглі сповнені небезпеки, і тому вони так манять. Скористайтеся дитячими шпалерами, нехай джунглі поселяться у дитини в кімнаті, можна намалювати довжелезні ліани, стелю розмалювати кучерявими рослинами.

Іграшки - мешканці джунглів: мавпи, змії, дивовижні птахи. Килим, покривало, постільна білизна все в стилі джунглів.

Кімната в стилі сафарі досить проста у втіленні, для декорування стін можна знайти шпалери зі звірячими мотивами - це може бути плямистий малюнок гепарда, жирафа або смугастий принт тигра або зебри. Грунтуючись на одному з кольорів цих плямистих або полосатих гам, розфарбуйти інші стіни. Диванні подушки, постільну бізизну можна також знайти чи зробити з плямистої тканини. Іграшки в тій же тематиці - м'який лев, тигр, або зебра, зі слоном.

На стіну можна повісити фоторамки “хижим” обрамленням. На полицях можна позставити бінокль, невелику дерев'яну африканську статуетку, імітацію метелика під склом.

Ви може протягнути гамак в кімнаті, або поставити двох ярусне ліжко, перший ярус може бути декоративним, прикрашений тими ж гілками або просто штучними рослинами. Здається, ось-ось ми почуємо таємниче ричання з-за кущів!

Ще цікава, але не нова ідея – сценки з гоночними машинками, кораблі, літаки, космічні станції.

Традиційні чорно-білі прапорці, фотографії гоночних машин, футболка з логотипом улюбленої команди. Для вашого синочка можна знайти ліжко у формі машини, що може бути більш привабливим для маленького гонщика? Також дуже багато хлопчиків мріють про польоти, вони представляють себе капітанами, відважними дослідниками, пілотами. Ця тема їм близька, її варто взяти до уваги, продумуючи інтер'єр кімнати для хлопчика.

Щоб відтворити інтер'єр корабля знадобляться певні кольори - це синій і білий, ці кольори самі по собі уже створюють відчуття морської атмосфери. Ви можете зробити декоративне кермо на стіні, ліжко дитини може мати форму човна, обв'язаного тросом, поруч з ліжком можна повішати маленький корабельний дзвін. На столі, або полиці можуть стояти корабельні атрибути - глобус, компас, карта, якір.

Для космічного корабля обов'язково знадобиться зоряне небо, яке легко створити за допомогою флюорисцентних зірочок. До них варто додати колір стін - це може бути колір металік, або просто темний відтінок бузкового або сірого. Можете також зробити декоративні вікна округлої форми і зробити так, щоб вид з цього вікна відкривався на Чумацький Шлях. Виглядатиме дуже захоплююче.

Ідея - наметове містечко з пригодами та без надокучливих комах :)

Напевно не знайти хлопчиків, які б не любили пригоди і походи. Тому можна взятии на озброєння ще одну ідею дизайну інтер'єру для вашого малюка. В декорі кімнати можна використовувати зображення гір, річок, озер.

Ліжко може бути у вигдяді просторого намету або імітувати вирізьблену хатинку з дерева. Стільці можуть бути в формі пеньків. Постільна білизна, покривало, підлогове покриття можна оформити у відповідних кольорах природи.

Тема лісу може використовуватись у всьому, якщо місце дозволяє, ви навіть можете поставити невеликий похідний будиночок або намет - діти дуже люблять такі затишні місця, де можна сховатись і відчувати себе у безпеці. Аксесуари в цій кімнаті повинні доповнити відчуття перебування в поході - декоративна карта, компас, рюкзак, ліхтарик.

Остання ідея про піратів та відважних лицарів.

Діти, для яких пірати є героями, сподобають кімнату зі стінами кольору морської хвилі, особливо якщо на стіні намалювати хвилі, що несуть таємничий і невловимий піратський корабель. Стіни також можна прикрасити корабельним канатом, у кімнаті можна розставити стилізовані під старовину скрині (у яких, до речі, легко можна ховати дитячі іграшки), на підлозі можна постелити великий коврик з намальованою картою скарбів.

Що стосується лицарської теми, вона підійде майбутнім романтикам і героям, яких захоплюють сталеві обладунки, високі вежі замків та лицарські поєдинки. Для створення такої атмосфери в кімнаті вам знадобляться фотошпалери з видом якогось старовинного замку або фарби, пензлик та ваша фантазія. Аксесуари в цій кімнаті - це подушки з малюнком гербу, стяги, репродукція із зображенням середньовічного лицаря, іграшковий меч, круглий стіл, щоб дитина могла відчути себе одним з лицарів короля Артура.

Ідей, звісно, ще дуже багато, але вибір завжди за вами і вашими дітьми, а може ви придумаєте щось своє, не повторне, щось дуже оригінальне та цікаве, щоб кімната вашої дитини була захоплюючою, розвиваючої і затишною.

Понравился пост? Поделитесь:

8536 просмотров
Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!

© All Rights Reserved. Дети скоро!
При цитировании материалов сайта прямая ссылка обязательна. Полное использование материалов запрещено.
Телеканал Надія Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека.